Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin ja voit etsiä ajankohtaista tietoa lainoista, luottokorteista, säätämisestä tai sijoittamisesta.

Tutustu tietopankkiin

Lainaa voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen jolla on säännölliset palkka- tai eläketulot ja luottotiedot kunnossa.

Todellinen vuosikorko vakuudettomissa lainoissa voi olla jopa 20% joten syytä kilpailluttaa mahdollisimman monta pankkia ja luotonmyöntäjää.

Kyllä, voit kilpailuttaa yhdistelylainat ilmaiseksi täällä.

Ennen lainatarjousten tekemistä, pankit ja muut luotonmyöntäjät tekevät luottotietojen tarkastuksen joka saattaa olla syy siihen. Kannattaa silti kysyä tarkempaa tietoa suoraan pankista tai luotonmyöntäjältä.

Valitse itsellesi sopivin lainatuote ja siirry palvelun sivuille täyttämään lainahakemusta. Lainahakemuksen lähetettyä voit saada jopa useita lainatarjouksia josta on helppo valita edullisin laina mihin tahansa hankintaan.

Rahat siirretään tilillesi usein yhden arkipäivän kuluessa, mikäli tarvitset rahaa nopeammin suosittelemme pikalaina palvelua. Pikalaina voidaan siirtää tilille jo muutamassa minuutissa.

Valitse itsellesi sopiva laina-aika joka ei horjuta talouttasi. Pisin laina-aika voi olla vakuudettomissa lainoissa jopa 15 vuotta eli 180 kuukautta.

Löydät täältä palvelut joiden kautta voit hakea lainaa ilman vakuuksia aina 500 eurosta jopa 60 000 euroon saakka.

Löydät edullisen lainan helposti Euronderin avulla! Valitse itsellesi sopivin lainapalvelu ja täytä yksi maksuton lainahakemus jonka jälkeen voit saada useita lainatarjouksia vertailuun. Erotat edullisen lainan matalista kuluista ja edullisesta vuosikorosta. 

Lainan todellinen vuosikorko saa olla maksimissaan 20%, mutta pankit ja luotonmyöntäjät voivat silti lisätä lainallesi muita kuluja kuten, avausmaksuja, tilinhoitokuluja yms. Joten on syytä vertailla mahdollisimman monta pankkia ja luotonmyöntäjää ennen lainan ottamista.

Kryptovaluutat ovat digitaalisia valuuttoja, jotka toimivat hajautetun lohkoketjun teknologian avulla. Ne eivät ole perinteisiin keskuspankkeihin tai hallituksiin sidottuja, vaan niiden hallinta perustuu hajautettuun tietokantaan, jota ylläpitävät verkostoituneet käyttäjät.

Kryptovaluuttojen ostaminen ja myyminen on helppoa ja se tapahtuu yleensä kryptovaluuttapörssissä. Aloittaaksesi tarvitset luotettavan pörssin, lompakon ja rahaa, jolla voit ostaa kryptovaluuttoja.

Kryptovaluuttojen turvalliseen säilyttämiseen voi käyttää kryptovaluuttalompakkoa. On olemassa sekä verkkopohjaisia että offline-lompakoita, jotka tarjoavat erilaisia turvallisuustasoja.

Lohkoketju on hajautettu ja läpinäkyvä tietokanta, johon tallennetaan kaikki kryptovaluuttojen tapahtumat. Lohkoketju mahdollistaa turvallisen ja luotettavan tiedon tallennuksen ilman keskitettyä valvontaa.

Kryptovaluuttojen verotus vaihtelee maittain ja riippuu muun muassa sijoitusten määrästä ja säilytysmuodosta. On tärkeää olla selvillä oman maan verosäännöistä ja noudattaa niitä.

Kryptovaluuttojen sijoittamiseen liittyy riskejä, kuten hintavaihtelut, tietoturvauhat ja markkinariskit. On tärkeää tehdä omaa tutkimusta ja sijoittaa vain sellaiseen summaan, jonka olet valmis menettämään.

Kryptovaluuttojen siirrot tapahtuvat lohkoketjun kautta ja ne ovat yleensä nopeita ja edullisia verrattuna perinteisiin rahansiirtoihin.

Kryptovaluuttojen hintakehitystä voi seurata kryptovaluuttapörssien ja erilaisten verkkosivustojen kautta. Markkinat ovat kuitenkin hyvin volatiileja, joten hinnat voivat muuttua nopeasti.

Aloittelijoiden kannattaa usein aloittaa tunnetuimmilla kryptovaluutoilla, kuten Bitcoin ja Ethereum. Kokeneemmat sijoittajat voivat harkita myös muiden kryptovaluuttojen hajauttamista salkkuunsa.

Kryptovaluuttojen pitkän aikavälin kannattavuus riippuu monista tekijöistä, kuten markkinoiden kehityksestä, teknologisista innovaatioista ja sääntely-ympäristöstä. Historiallisesti kryptovaluuttojen arvot ovat kasvaneet, mutta sijoittaminen edellyttää aina huolellista harkintaa ja tutkimusta.